“Dabas ritmi”

Pagājušā gada rudenī tekstila studijā pirmo reizi izmēģinājām krāsošanu ar augiem – ecoprint, ķīmisko  krāsu vietā ņemot, piemēram, logvudu, pelašķus, madaras saknes un daudzus citus, kuros vāra audumu ar jau iepriekš izveidotu un ietītu lapu un ziedu kompozīciju. Šīs process mums likās ļoti interesants un aizraujoš, jo nekad nevarēja zināt, kāds būs rezultāts un vai vispār kaut kas sanāks, taču, jā, sanāca un vienmēr tik citādi un skaisti.

Mācību gada laikā katrs tekstila studijas dalībnieks uzšuva sev tērpu atbilstoši savām vēlmēm un raksturam, izvēloties gan arheoloģiskā krekla piegriezumu, gan romantisku kleitu vai stilīgu bikšu kostīmu. Ar sagatavoto kolekciju piedalīsimies tērpu skatē XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas projektā “RADI ROTĀJOT”

Lai gūtu pieredzi tērpu demonstrēšanā un piedalītos ecoprint meistarklasē brīvdabas apstākļos, devāmies “Latvijas skolas somas” atbalstītā mācību ekskursijā. Aizbraukt dabā, svaigā gaisā un piedalīties procesā ir pavisam citādāk, nekā klasē. Vispirms devāmies uz dīķi, kur vardes jau mūs sagaidīja ar savu dziesmu un sadarbojoties izcēlām ūdeni. Pašiem mēģināt iekurt ugunskuru un vēl uzdejojot, lai liesma labāk deg, tad doties pļavā, savākt visdažādākās lapas un ziedus, pilnām rokām augu doties pie sava auduma un turpat uz akas izveidot visskaistāko kompozīciju. Uzticēt tīšanu visdrosmīgākajam un likt vārīties. Un tad paliek mirklis atpūtai un gandarījums par paveikto. Šī diena, tiešām bija pieredzes bagāta, patīkamu emociju un prieka pilna.

Madara Elīna Lasmane 10.kom

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.