2018./2019. m.g. 12. klašu pieņemšana.

Šī gada 16. novembrī, Ģederta Eliasa muzejā, tikai rīkota 2018./2019. mācību gada 12. klašu pieņemšana par godu valsts svētkiem – šogad tika atzīmēta Latvijas valsts simtgade.

Uz pieņemšanu aicināja skolas direktore Ilze Vilkārse un Ģederta Eliasa muzejs – ceremoniju sākot, ar svinīgām runām uzrunāja skolas direktore, Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne, muzeja direktore Gita Grase. Šī gada viešņas bija trimdā augušās Vanda Dauksta un Līva Zemīte. Abas viešņas savu uzstāšanos ievadīja ar skanīgu priekšnesumu, kurā abas dziedāja latviešu tautasdziesmu. Vanda Dauksta 12. klašu skolēniem un skolotājiem stāstīja par uzaugšanu latviešu ģimenē Amerikā, par mācībām latviešu skolās un mīlestību pret savām mājām, kur pati nemaz nebija bijusi. Vanda dalījās stāstos par saviem draugiem, kuri arī būdami jauni trimdinieki, protestēja Vašingtonā par Latvijas un Baltijas valstu brīvību. V. Dauksta dalījās ar bildēm, kurās viņa ar saviem vienaudžiem naktī apzīmēja Berlīnes mūri kā protestu pret Padomju Savienību. Līva Zemīte dalījās stāstos par ikdienas dzīvi Kanādā, kur viņa ir arī uzaugusi. Līva izpauda lielu patiku pret latviešu kultūru un vēsturi, it īpaši latviešu dziesmām. L. Zemīte tagad ir atgriezusies Latvijā uz pusgadu, taču pēc tam atkal lidos uz otrajām mājām – Kanādu. Klausoties šos dzīves stāstus, varēja aizdomāties par piederības sajūtu un ko tas nozīmē – dzīvot valstī no kuras esi nācis.

Pēc viešņu runām tika dots vārds 12. klasēm ar saviem priekšnesumiem. 12. komerczinību klase norunāja svinīgu runu mūzikas pavadījumā un nodziedāja Prāta Vētras dziesmu ‘’Kur milzu kalni liekas mazi’’. Vides zinātņu klase bija sarīkojuši patriotisku priekšnesumu tautas tērpos. Sociālo zinību klase norunāja savu sagatavoto runu un apsveica klases audzinātāju, kā pārējās klases.

Kā katru gadu, pēc svinīgās ceremonijas tika pasniegta Ilze Miezītes ceptā torte. Šī gada torti rotāja vārdi Gaisma aust”, kas arī būs 12. klašu sauklis sienas veidošanā, kura tiks atklāta 2019. gada februārī žetonvakarā.

Paldies viešņām, skolotājām, klasēm un Elīnai Apsītei par skaisto pasākumu!

 

Kategorija(s): Bez tēmas, Viesi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.