Vizīte!

IMG_20170110_153141_resized_20170111_112701087

Otrdien, 10. janvārī, daudzi pilsētas iedzīvotāji pamanīja, ka pie Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas plīvo Izraēlas Valsts karogs. Šajā dienā skolā viesojās Izraēlas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sadē.

Vidusskolas klašu jauniešiem bija iespēja noklausīties stāstījumu par Izraēlas vēsturi, tās nozīmi Vidējo Austrumu politiskajā situācijā un ekonomiskajiem sasniegumiem.

Daudziem pārsteidzoša bija skaitliskā informācija par Izraēlas valsts dibināšanu, teritoriālo platību un iedzīvotāju daudzumu, uzņēmējdarbību, tehnoloģiju un zinātnes sasniegumiem. Šie skaitļi lika secināt, ka platības ziņa trīsreiz par Latviju mazākā Izraēlas valsts savu izaugsmi ir panākusi tikai ar iedzīvotāju uzcītību, darba spējām, intelektu un apziņu, ka katrs  ir atbildīgs par valsts labklājību.

Emocionāli smagāka bija informācija par valsts iesaisti militārajos konfliktos, nepārtraukto apdraudējumu un ļoti trauslo visas pasaules mieru.

Vēstnieces kundze tikšanās noslēgumā izvērsti atbildēja uz skolēnu un skolotāju jautājumiem par Izraēlas sadarbības partneriem, Otrā pasaules kara ietekmi uz viņas ģimeni, nākotnes iecerēm.

Kategorija(s): Bez tēmas, Viesi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.