Zemgales reģionālais seminārs

Otrdien, 29. novembrī, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā notika Junior Achievement Latvija  (JA Latvija) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotais reģionālais seminārs „Skolēnu mācību uzņēmumu darbnīca 2016”. Seminārā varēja uzzināt par skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošanas un attīstīšanas iespējām, iepazīties ar jau strādājošu SMU veiksmes stāstiem un uzklausīt biznesa ekspertu pieredzi.

Ikgadējais JA Latvija ievadsemināru cikls darbojas pēc «mācies darot» principa – semināra dalībnieki varēja ne tikai uzzināt par JA Latvija programmu jaunumiem, bet arī paši apguva dažādas ar uzņēmējdarbību un radošo domāšanu saistītas prasmes radošajā RTU Rīgas Biznesa skolas darbnīcā.

Uzņēmējs Juris Sīlis (Jelgavas Tipogrāfijas valdes loceklis) iedvesmoja dalībniekus ar savu biznesa veiksmes stāstu, kurā bija iespējams izsekot ceļam no idejas līdz uzņēmuma darbības specifikai, produktu klāsta daudzveidībai, sadarbības partneru izvēlei.

SMU Slippy  dalībnieki  atklāja savu pieredzi un ieguvumus no programmas, akcentējot jautājumu, kā būt uzņēmējam jau skolas solā.

Uzņēmēja Ieva Kalve iepazīstināja ar neparastu skatījumu uz biznesa procesiem, izklāstot, kas ir viedā ekonomika un kā tā var palīdzēt veidot inovatīvus un tehnoloģiskus SMU.

Reģionālo ievadsemināru laikā JA Latvija aicina novada domes pārstāvjus un reģionu uzņēmējus uz sarunu par praktiskās uzņēmējdarbības nozīmi reģionu attīstībā. Šāda veida seminārs norisinās  Jelgavā, Ventspilī, Ogrē, Madonā, Rēzeknē.

Kategorija(s): Bez tēmas, Kom.aktivitātes, Viesi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.