NOSLĒGUSIES AKCIJA “APGLEZNO UN NOBILDĒ ARĪ TU SAVU PASTKASTĪTI!”

NOSLĒGUSIES AKCIJA “APGLEZNO UN NOBILDĒ ARĪ TU SAVU PASTKASTĪTI!”

 

Noslēgusies “BILŽU BIROJA” rīkotā mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” 35 gadu jubilejai veltītā akcija “ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!”. Tajā iesūtītas 412 mākslinieciskotu pastkastīšu un 303 pastkastīšu maketu fotogrāfijas no 73 Latvijas pilsētām un novadiem. Visaktīvāk akcijā iesaistījās Jelgavas, Liepājas un Tukuma novada iedzīvotāji. Tālākā pastkastīte tapusi Krievijas Federācijā . Savukārt, Briseles latviešu nedēļas nogales skolā tapuši  pastkastīšu maketi.

No Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas tika iesūtītas143 pastkastītes un 218 pastkastīšu maketi.Mākslas skolotāja D.Lejēja atceras:“Pastkastīšu dizainu veidošana Covid-19 pirmā viļņa karantīnas laikā mums visiem bija izaicinājums. Skolēniem bija jāstrādā attālināti – jāapseko savas pastkastītes, jārunā ar vecākiem vai namu pārvaldniekiem, jārada pastkastes 2 dizains, jāuzzīmē skice, jāpievieno apraksts un jādalās sociālajos tīklos ar savu veikumu akcijas laikā, mācoties izmantot tehnoloģijas un prezentēt savu veikumu. Tas bija projekts 2,5 mēnešiem – no ideju skices līdz gatavam dizaina objektam. Jauki, ka skolēnu vecāki uzticējās savu bērnu mākslinieciskajām aktivitātēm un atļāva dizainēt savas mājas pastkastītes, kuras tagad rotā sētu vārtiņus un māju sienas, lai arī pastnieku iedvesmotu viņa ikdienas darbā. Daudzas pastkastītes aizceļoja arī pie skolēnu vecvecākiem un nu silda veco ļaužu sirdis. Paldies, Spīdolēni, ka mums izdevās mākslu radīt lietderīgi un iedvesmot arī citus!”

Paldies visiem 7.-11.klašu skolēniem par radošajiem pastkastīšu dizainiem! Paldies K.Ruņģim par ideju! Paldies M.Taukačam un M.Lācim par pastkastīšu apkopošanu! Mums visiem kopā – izdevās!

Apsveicam mūsu laureātus, kuri ieguvuši īpašās balvas:

M.Dunajevs (koktēlnieka J.Straupes, mediju un Latvijas avīzes balvas)
E.Mercs (mākslinieku balva)
G.Zalcmane (mākslinieku balva)
B. Dērica (mākslinieku balva)
A.Rimkēviča (preses balva)
P.Dravniece (preses balva)
T.K.Upmanis (preses balva)
I.R.Pētersone (preses balva)
E.Silava (Latvijas Nacionālā kultūras centra balva)
L.Pekarska (Latvijas Nacionālā kultūras centra balva)
N.R.Neija (Latvijas Nacionālā kultūras centra balva)

 

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.