Latvija no neatkarības idejas līdz realitātei

Šī gada 22. septembrī mūsu klase projekta “Skolas somas” ietvaros brauca mācību eksursijā, kuras tēma bija Latvija no neatkarības idejas līdz realitātei.  Mūsu pirmā pietura bija Ziemassvētku kauju muzejs, kurā mēs varējām apskatīt pašu muzeju un tā eksponātus, pirmā pasaules kara ieročus un granātas kā arī veicām aktivitātes. Kad ieradāmies muzejā mūs sagaidīja gids un viņš mums izstāstīja par frontes līnijām un dzīvošanas apstākļiem Ziemassvētku kaujās. Pēc stāstījums ķērāmies pie aktivitātēm. Mūs sadalīja divās komandās un mēs pildījām saliedēšanās uzdevumus (virves vilkšana, purvs, granātu ķeršana u.c.).

Mūsu nākamā pietura bija Kara muzejs Rīgā, kurā mums gids ļoti detalizēti paskaidroja Neatkarības kara norisi, stāstot par to, gan no politiskā, gan militārā aspekta. Bija iespēja apskatīt kartes, karavīru formas, fotogrāfijas no tā laika u.c. Pēc Kara muzeja mēs devāmies uz Latvijas fotogrāfiju muzeju, kur mums iemācīja, kā izmantot attēlus un foto kā vēstures avotu. Fotogrāfiju  muzejā varējām arī apskatīt vecu foto aparatūru un grupās analizējām fotogrāfijas.

Ekskursiju noslēdzām ar Jāņa Čakstes māju, kur gide ļoti interesanti mums pastāstija par Jāni Čaksti, viņa personisko, politisko un sabiedrisko dzīvi.

 Kopumā mācību ekskursija bija ļoti veiksmīga un informatīva, mums bija iespēja saliedēties, klausīties dzīves stāstus, redzēt vēsturiskas vietas, priekšmetus un iegūt daudz informācijas pārdomām. Šī ekskursija ir ar pievienoto vērtību. Bija jautri un jauki pavadīt laiku mācoties.

Iegūtās zināšanas un prasmes mēs nostiprināsim vēstures nodarbībās, uzrakstot vēstuli no fronts un fotogrāfiju analizēšnas paņēmienus izmantosim piedaloties Latvijas Nacionālās bibliotēkas rīkotajā konkursā “Zenit stāsti”, kurā galvenais uzsvars ir likts uz fotogrāfiju analīzi un to digitalizāciju “Zudusī Latvija” vidē.

9.sk klases vārdā informāciju

 apkopoja un uzrakstīja Anna Marija Trankale

Kategorija(s): Bez tēmas, Skolas soma

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.