8sm klase ar “skolas somu”

Piektdien, 11.septembrī devāmies mācību ekskursijā caur Jaunpili uz Kuldīgu. Stundu sarakstā – vēsture, mājturība un ģeogrāfija. Uzdoti uzdevumi, kurus pildīt ekskursijas laikā un tad noteiktā laikā jānodod.

Pirmā vieta ko apmeklējām bija Jaunpils. Gide mums izrādīja pili un atraktīvi stāstīja par tās vēsturi. Katrs skolēns savu zināšanas klāstu papildināja ar visādiem noderīgiem faktiem. Tad mēs devāmies uz Jaunpils Amatu māju. Tur runājām par aušanu. Tas bija interesanti, jo skolēni kuri vēlējās varēja paši pamēģināt aust.

Ceļā uz Kuldīgu mēs apmeklējām Riežupes smilšu alas. Riežupes smilšu alās klase sadalījās divās grupās un katra atsevišķā laikā gāja cauri cilvēku roku radītam smilšu alu labirintam. Ģeogrāfijā apgūstamais bija sataustāms un sajūtams.

Nākošā vieta uz kuru devāmies bija Kuldīgas novada muzejs. Tur brīvi varējām apskatīt visus eksponātus muzejā un iztēloties,  kā būtu dzīvot turīga kuldīdznieka dzīvoklī 20. gs. sākumā.

Pēcpusdienā devāmies uz  Dzīvo muzeju un klausījāmies  “Senās Kuldīgas stātus”. Gida pavadībā piedzīvojām baisus un šaušalīgus stāstus par vēsturi. Dzīvais muzejs bija kā koša odziņa ekskursijas noslēgumā.

Ekskursiju noslēdzām ar orientēšanos pa Kuldīgu. Klase pēc gribas varēja sadalīties četrās grupās un ar karti doties orientēties pa noteikto maršrutu, pildot uzdevumus.

8sm klase pavadīja lielisku laiku ekskursijā uz Kuldīgu. Arī ceļš uz Jelgavu nebija garlaicīgs. Tas tika piepildīts ar daudz un dažādām dziesmām un emocijām.  

Maija Šēna 8sm

 

 

Kategorija(s): Skolas soma

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.