Jelgavai 755


Tuvojas Jelgavas Pilsētas svētki. Šogad tai paliek 755! Esam sagatavojuši īpašu veltījumu savai pilsētai – eseju kopumu “Ar Jelgavu sirdī”.  Ieskatam daži fragmenti no mūsu rakstītā, bet visus darbus var izlasīt īpaši izveidotajā mājaslapas sadaļā Jelgavai 755

Paldies skolotājai Antrai Latišai par idejas ierosmi un radošo risinājumu!

Aust jauna diena. Es mostos ar putnu dziesmām, kas piešķir rītam svaigu, mīlestības pilnu dvašu. Caur nāsīm dziļi ieelpoju tikko istabā ielaisto gaisu. Tā ir Jelgava. Tā ir mana Jelgava.

Erlands Mercs

Jelgavu varu apceļot vienas dienas laikā. Būt lidlaukā, kur varbūt tapušas “Prāta Vētras’’ dziesmas, vai vērot plašos laukus, kur agrāk plauka RAF rūpnīca. Varu aizbēgt no automašīnu izplūdes gāzēm un pastaigāties mežā, kur putni vītero, vērot Lielupes palienu pļavās zirgus.

Made Galiņa

Man pieder daudz. Man pieder mana nākotne un pagātne. Man pieder mana pilsēta, kas spēj mācīt, ka vieglais tik viegls un grūtais tik grūts nemaz nav. Tā spēj sanaidot tuvākos draugus un naidniekiem sadraudzēties likt. Sarūgtināt laimes brīdī un iepriecināt, kad skumji kļuvis. Man radīt sāpes un tās atvieglot. Atņemt lāpstu, lai es saprastu, ka kalnam vieglāk ir pāri kāpt, ne cauri rakties. Izaudzināt, lai augtu.

Aldis Kalns

Vislabāk man Jelgavā patīk svētki, šeit svinam pilnīgi visu – maizi, smiltis, pienu, medu un pat ledu! Tas ir tik brīnumaini, kā es un mani vienaudži izaugām ar tik daudziem svētkiem un iemācījāmies tos svinēt. Jelgava ir devusi tik daudz prieka ar piedzīvojumu līkločiem. Katros svētkos satiekot daudzas līksmas sejas, es jūtos kā mājās.

Kārlis Vagals

Te nu Jelgava ir tagad. Caur galma dzīvi un apgaismības laikmetu – jaunā, attīstītā un mīļā pilsētā. Jelgava ir pilsēta izaugsmei- izglītībai un zinātnei. Karu nežēlības postīta, ikreiz tā atdzimst pa jaunam, lai atkal celtos arvien stiprāka. Tepat pie Lielupes nopostītā pilsēta ir uzziedējusi jaunās krāsās, modernos skatos, kļuvusi par sakoptu dārzu, kur izaugt man un tev, zinātnei, mākslai, vēsturei, inteliģencei, ģimenei un Latvijai. Jelgava- studentu, prezidentu un hercogu pilsēta, caur Tevi veiksmes stāsti šodien aizved jau uz jebkuru pasaules malu.
Pasmel Saules mūžu no savas likteņa upes. Izaudz, esi stirpa, esi manas mājas!

Ance  Kalniņa

Foto Līva Skrupska

Kategorija(s): Bez tēmas, Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.