„Padomju stils pret padomju stilu. Uzdrīkstēšanās mākslas valodā” būs  UNESCO Stāstu bibliotēkas programmā iekļautā sarīkojumu cikla „Sienas, kas runā” otrais notikums.

26.aprīlī plkst. 13.00 un 27.aprīlī plkst. 13.00  Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 11.soc, vid un 12.soc klašu skolēni piedalīsies mākslas teorētiķes, Oslo Vīgelanda muzejpedagoģes  Līgas Legzdiņas-Olsenas vieslekcijā-seminārā vidusskolēniem par mākslas un politikas attiecībām, par vēstures ierakstīšanu mākslā, īpaši izceļot Krišjāņa Barona zāles sienu gleznojumus kā piemēru šiem procesiem.

Jelgavas pilsētas bibliotēka atrodas vienā no retajām 2. pasaules karā nesagrautām pilsētas ēkām, tā ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis.  2017.gada decembrī noslēdzās bibliotēkas Krišjāņa Barona zāles atjaunošana. Tās interjers izveidots 1986. gadā, un sienu gleznojumu autors ir mākslinieks Andrejs Zvejnieks. Sienu gleznojumi simboliski stāsta par 20. gadsimta 80. gadu  dzīvi padomju ideju un cenzūras norieta laikā, kad K.Barona zāles  tautiskais risinājums bija uztverams kā zināms pretmets “proletāriskā internacionālisma” ideoloģijai.

Kategorija(s): Soc. aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.