Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

JGS

Š.g. 18.februāri norisinājās Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde. Šajā olimpiāde kopā piedalījās 213 dalībnieki no 26 skolām.

Pavisam bija 7 kārtas. Bija jāzina  gan  ģerboņi, gan karogi,  gan Latvijas karte, gan Latvijas rajoni, gan cietie rieksti saistībā ar Latviju. No Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas piedalījās 61 skolēns.

1-9.klašu grupā Ar 42 punktiem Anna Vītiņa izcīnīja 3.vietu. Pati apgalvo, kad šajā olimpiāde patikuši interesanti jautājumi, olimpiādes žūrijas locekļi. Galvenokārt punktus ieguvusi, jo atbildes uz jautājumiem zinājusi. Izmantojusi arī loģiku, kas ietekmēja viņas rezultātu. 4 . vietā ierindojās Ieva Bane.

12. klašu grupā 5.vietu ieguva Viesturs Liniņš, 6.vietā Madara Ratniece, 9.vietā Jekaterina Manuhina un 10.vietā Diāna Žogota.

Lai veicas nākošajā Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas pasākumā- komandu olimpiādē. Tā  notiks 11.martā LU Dabaszinātņu fakultātē plkst.11:00 (reģistrācija no plkst.10:00). Komandā ir 4 skolēni, no kuriem vismaz 1 ir pamatskolnieks. Internetā ieteicams pieteikt gan pilnu, gan nepilnu komandu, gan individuālus dalībniekus, trūkstošos dalībniekus pievienojot līdz pat 20 stundām pirms komandu olimpiādes sākuma (t.i. līdz attiecīgās piektdienas plkst.15:00), bet drīkst ierasties arī internetā nepieteikušies.

Lai veicas! Tiekamies Jelgavas dzelzceļa stacijā plkst. 9.15

Kategorija(s): Olimpiādes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.