Pieaug latviešu studentu skaits Dānijā

Study-startAģentūra “Study Start”, kas specializējas piedāvājot augstāko izglītību Dānijā, apstiprina, ka pēdējo gadu laikā ir redzams krass latviešu studentu pieaugums Dānijā. Pēdējo 5 gadu laikā “Study Start” studentu skaits Dānijā ir pieaudzis par 30 %.

Dānija šobrīd piedāvā visplašāko programmu klāstu angļu valodā, kopā 38 % no visām studiju programmām noris angļu valodā. Dānijas ekonomija balstās uz starptautisko sadarbību, tādēļ arī liela daļa pašu dāņu studentu izvēlas studēt angļu valodā, kas vēlāk dod plašākas iespējas starptautiskajā darba tirgū.

Kāpums piedāvāto programmu klāstā ir redzams arī studentu pieplūdumā, kas pēdējo gadu laikā Dānijā ir dubultojies. Lielākā daļa studentu nāk no Eiropas, galvenokārt kaimiņvalsts Vācijas. Latviešu studenti ieņem 8. vietu ārzemju studentu skaita ziņā, bet mūsu kaimiņi lietuvieši – piekto vietu.

Eksperti studentu došanos prom vērtē pozitīvi, jo jaunieši paplašina redzes loku, iemācās valodas, iegūst jaunus kontaktus, kas pēc tam viņiem, noderēs tālākajā profesionālajā karjerā. Arī Dānija atbalsta jauniešu vēlmi studēt viņu augstskolās, piedāvājot valsts stipendijas 750 Euro mēnesī un izdevīgas sociālās garantijas.

Dānija šogad ir ierindota 2. vietā ES ekonomiski varenāko valstu reitingā, nodrošinot studentiem labas karjeras iespējas pēc studiju beigām, kā arī 3. vietā 50 valstu kategorijā, kā valsts ar vienu no labākajām augstākās izglītības sistēmām, apsteidzot tādas valstis kā Lielbritānija un Nīderlande.

Vairāk par studiju iespējām Dānijā lasi: www.studystart.lv

Kategorija(s): Karjera

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.